ЮРІЙ ВОРОНИЙ – СЛАВЕТНИЙ ВИПУСКНИК КИЇВСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ МЕДИЧНОЇ АКАДЕМІЇ - Dubenko, Dmytro (The Ukrainian Scientific Medical Youth Journal, 2021)
У роботі висвітлені історичні аспекти біографії випускника Київської державної медичної академії 1921 року – Юрія Юрійовича Вороного. На основі архівних документів зображена хронологія його роботи в Київському медичному інституті на початку 20-х років минулого століття. Описані окремі факти щодо роботи Юрія Вороного у факультетській хірургічній клініці Київського медичного інституту, його переїзду до Харкова. В роботі представлені бі- ографічні факти про одного з вчителів Юрія Вороного - професора Євгена Черняхівського та його експериментальні роботи з судинної хірургії та трансплантації органів.